爱英语吧    完形填空

听力口语阅读休闲英语校园英语学习方法教师频道词汇翻译写作
当前位置:首页 > 完形填空 > 2020高考全国卷完形填空Since our twins began learning to walk

2020高考全国卷完形填空Since our twins began learning to walk

发布时间:  浏览: 次  作者:爱英语吧

Since our twins began learning to walk, my wife and I have kept telling them that our sliding glass door is just a window. The 41 is obvious. If we 42 it is a door, they’ll want to go outside 43 . It will drive us crazy. The kids apparently know the 44 . But our insisting it’s 45 a window has kept them from 46 millions of requests to open the door.

I hate lying to the kids. One day they’ll 47 and discover that everything they’ve always known about windows is a 48 .I wonder if 49 should always tell the truth no matter the 50 . I have a very strong 51 that the lie we’re telling is doing 52 damage to our children. Windows and doors have 53 metaphorical(比喻) meanings. I’m telling them they can’t open what they absolutely know is a door. What if later in 54 they come to a metaphorical door, like an opportunity(机会) of some sort, and 55 opening the door and taking the opportunity, they just 56 it and wonder, "What if it isn’t a door?" That is, "What if it isn’t a 57 opportunity?"

Maybe it’s an unreasonable fear. But the 58 is that I shouldn’t lie to my kids. I should just 59 repeatedly having to say, "No. We can’t go outside now." Then when they come to other doors in life, be they real or metaphorical, they won’t 60 to open them and walk through.

41. A. relief B. target C. reason D. case

42. A. admit B. believe C mean D. realize

43. A. gradually B. constantly C. temporarily D. casually

44. A. result B. danger C. method D. truth

45. A. merely B. slightly C. hardly D. partly

46. A. reviewing B. approving C. receiving D. attempting

47. A. win out B. give up C. wake up D. stand out

48. A. dream B. lie C. fantasy D. fact

49. A. parents B. twins C. colleagues D. teachers

50. A. restrictions B. explanations C. differences D. consequences

51. A. demand B. fear C. desire D. doubt

52. A. physical B. biological C. spiritual D. behavioral

53. A traditional B. important C. double D. original

54. A. life B. time C. reply D. history

55. A. by comparison with B. in addition to C. regardless of D. instead of

56. A. get hold of B. stare at C. knock on D. make use of

57. A real B. Typical C. similar D. limited

58. A. safety rule B. comfort zone C. bottom line D. top secret

59. A. delay B. regret C. enjoy D. accept

60. A. hurry B. decide C. hesitate D. intend


答案

41. C 42. A 43. B 44. D 45. A 46. D 47. C 48. B 49. A 50. D

51.B 52. C 53. B 54.A 55. D 56. B 57. A 58.C 59. D 60. C

2020年全国高考试题答案汇总

http://www.2abc8.com/new/81281/







相关阅读
猜你喜欢
页面缓存