爱英语吧    英语阅读理解

听力口语阅读休闲英语校园英语学习方法教师频道游戏动画词汇
当前位置:首页 > 英语阅读理解 > 高三阅读理解解析Do you like to flaunt your expensive items

高三阅读理解解析Do you like to flaunt your expensive items

发布时间:  浏览: 次  作者:爱英语吧

Do you like to flaunt your expensive items? You could find yourself without friends! Sci-entists prove that expensive status symbols make you look less socially attractive.

Items such as a fancy car and a Rolex watch are often thought to increase our social stand-ing and often come with a high price tag(标签). According to the latest research, however, it has the opposite effect and people would prefer to be friends with someone who places less value on material objects.

“Often we think that status symbols will make us look more socially attractive to others,” says Stephen Garcia, the study's lead author from the University of Michigan. He adds, “However, our research suggests that these status signals actually make us look less socially attractive.”

The researchers conducted six studies which assessed how people presented themselves and how people viewed strangers. People who chose to wear higher status items tended to get a negative response, but people wanted to be friends with people who preferred lower status symbols.

The study took the role of the luxury item to see if it was possible that the expensive item itself played a part in people's reactions. The definition of a status symbol changed based on a person's socioeconomic status, but the same effect of keeping off potential friends was seen regardless of social position.

“At a social level, we may be wasting billions of dollars on expensive status symbols that finally keep others from wanting to associate with us,” says Kimberlee Weaver Livnat at the University of Haifa. She says, “And to the extent that close friendships are important to well-being, we may be unintentionally hurting ourselves.”

However, Patricia Chen of the National University of Singapore said this does not neces-sarily mean status symbols are a bad thing. She says, “Our findings right now only apply to the formation of new friendships, Status symbols may be beneficial at other times and in other settings, such as when trying to establish new business contacts. ”

28. What does the underlined word“flaunt”in paragraph I mean?

A. Show off. B. Get rid of. C. Give away. D. Hand in.

29. Which is the negative influence of expensive status symbols?

A. Lowering people's social status. B. Preventing people from making friends.

C. Doing harm to people's health absolutely. D. Changing people s consumption concept.

30. Who may be more popular among friends according to the text?

A. People who are very rich. B. People with high social status.

C. People who keep a low profile. D. People with charming appearance.

31. What attitude does Patricia Chen have towards status symbols?

A. Positive B. Unconcerned. C. Critical . D. Casual.

答案

本文是说明文。研究表明昂贵的身份标志性的物品不一定会有利于提高人的魅力,反而会妨碍人结识新

的朋友。

28. A【解析】词义猜测题。文章从第二段开始介绍了昂贵的身份标志性的物品不利于交友,而喜欢“炫耀”( show off)的人可能会没有朋友。

29. B【解析】细节理解题。文章多处提到昂贵的身份标志性的物品不一定会有利于提高人的魅力,反而会阻碍人结识新的朋友。

30. C【解析】推理判断题。根据第二至第四段的内容,可知专注于物质都不足以建立友谊,那些低调而不喜欢炫富的人会更加受欢迎。

31. A【解析】推理判断题。根据最后一段的介绍,可知 Patricia chen认为昂贵的身份标志性的物品不一定就是有害的,它有可能会帮助人在生意上取得成功。


相关阅读
猜你喜欢
页面缓存