爱英语吧    英语阅读理解

听力口语阅读休闲英语校园英语学习方法教师频道游戏动画词汇
当前位置:首页 > 英语阅读理解 > 高三阅读理解解析About one million adults in the USA need

高三阅读理解解析About one million adults in the USA need

发布时间:  浏览: 次  作者:爱英语吧

About one million adults in the USA need someone to help them eat. Researchers at the University of Washington are working on a robotic system that can help make it easier. After identifying different food on a plate, the robot can decide how to use a fork to pick up and de-liver the desired bite to a person’s mouth.

“Being dependent on a caregiver to feed every bite every day takes away a person's sense of independence, ”said the researcher. “Our goal with this project is to give people a bit more control over their lives.” The idea was to develop a feeding system that would be attached to wheelchairs and feed people whatever they wanted to eat.

“When we started the project, we realized there are so many ways that people can eat a piece of food depending on its size, shape or consistency(坚实度),” said the researcher, “So we set up an experiment to see how humans eat common foods. ”

The researchers arranged plates with about a dozen different kinds of food, ranging in consistency from hard carrots to soft bananas, Then the team gave volunteers a fork and asked them to pick up different pieces of food and feed them to a model. The fork contained a sensor to measure how much force people used when they picked up food.

To design a feeding strategy that changes based on the food item, the researchers com-bined two different algorithms (算法). First they used an object-detection algorithm called Retina Net, which scans the plate, identifies the types of food on it and places a frame around each item. Then they developed SPNet, an algorithm that examines the type of food in a spe-cific frame and tells the robot the best way to pick up the food.

The team is currently working with the Taskar Center for Accessible Technology to get advice from caregivers and patients on how to improve the system to meet people's need.

32. Why do the researchers work on the robotic system?

A. To help old people live a normal life. B. To help people improve their health.

C. To release people from heavy housework. D. To make some people more independent.

33. How does the robotic system work?

A. By picking up some soft food. B. By picking out food on the wheelchair.

C. By working with some nurses. D. By observing and delivering food.

34. What can be inferred about the robotic system?

A. It needs further research. B. It has come onto the market.

C. It is suitable for any disabled person. D. It has won people's great concern.

35. What may be the best title for the text?

A. The process of inventing a robotic system.

B. A new way to help those who don't like eating.

C. Robotic feeders for humans are coming into being.

D. Caregivers are going to lose their jobs in the future.

本文是说明文。为了让那些需要他人喂饭的人生活更加独立,研究人员通过观察和实验,研发出一种“会喂饭的机器人系统”。

32. D【解析】细节理解题。根据第二段介绍,研究人员研究这种“会喂饭的机器人系统”是为了让那些坐在轮椅上的残疾人生活更加独立。

33. D【解析】细节理解题。根据第一段最后一句和倒数第二段,可知这种“会喂饭的机器人系统”含有两种算法。它通过观察,从而识别不同的食物,最后选择最合理的方法把食物送到人的嘴里。

34. A【解析】推理判断题。根据最后一段,可知研究人员正在和 Taskar Center for Accessible Technology开展合作,以收集看护人员和病人们对于这种“会喂饭的机器人系统”的建议,并根据这些建议来改良它,以使它能更好地符合人的需求。由此推出,这种“会喂饭的机器人系统”还需要进一步的研究。

35. C【解析】主旨大意题。本文主要介绍了一款可以喂人吃饭的机器人系统正在研发中一事。


相关阅读
猜你喜欢
页面缓存