A while back I caught a news report on something called "couch surfing and the network of trusting souls who make this phenomenon possible. They offer to put up travelers free of charge and help them on their ways. At first, it sounded unbelievable. I mean, inviting strangers into one’s home for one or two nights? Give me a break.
However, I was intrigued. I decided to investigate. The only way to truly learn about this phenomenon was to dive in. So I planned a trip to Finland, a country I’ve always wanted to explore.
I would couch surf at every stop there.
If ever any anxiety existed when stepping into the unknown, it disappeared when my first host met me at the train station. Ari looked like my idea of a typical Finn: tall and blue-eyed. Finns were also supposed to be famously reserved (寡言少语的). Ari was anything but. He was a live wire, giving me an enthusiastic welcome and hiking with me to his apartment, where he showed me the sleeper sofa, served me tea, and engaged me in warm conversations. He also handed me a key to come and go as I pleased.
If this was what couch surfing was all about － trust and friendship － then I had gotten off to a good start. As I boarded my next train to continue my journey, I began to think about this couch-surfing idea. What urged these people to open their homes to strangers? I concluded that there was a desire to lend a hand to like-minded folks who might enrich their own lives.
Seven cities in 14 days. Seven hosts. Seven new friends. If couch surfing taught me anything,it’s this: Most people are good and generous. Where will couch surfing take me next? Who knows?
But I can’t wait to find out.
24. Which of the following best explains "intrigued" underlined in the second paragraph?
A. Relaxed. B. Disgusted. C. Interested. D. Embarrassed.
25. What can we know about Ari?
A. He was reserved like most Finns. B. He talked less but he was friendly.
C. He treated the author as a friend. D. He saw off the author at the train station.
26. Why did people offer couch surfing to strangers?
A. To take an adventure with strangers.
B. To exchange houses for a short time.
C. To learn more about others’ family lives.
D. To enrich their own lives by helping others.
27. What can be the suitable title for the text?
A. Travel on Trust and Couches B. A Free Travel in Finland
C. Experiences in Strangers’ Houses D. A Plan for Couch Surfing
【解析】根据题干关键词Ari可知，答案来自于第三段，A选项意为“Ari像大多数芬兰人一样寡言少语的”，与第三、四句However, Finns were also supposed to be famously reserved. Ari was anything but.不符；B选项意为“Ari话很少但是很友好”，与文中…engaged me in warm conversations不符；D选项意为“Ari在火车站给作者送行”，但这段第一句只提及了在火车站接作者，D项不对；C选项意为“Ari像朋友般对待作者”，可由第三段最后两句He was a live wire, giving me an effusive welcome and hiking with me to his apartment, where he showed me the sleeper sofa, served me tea, and engaged me in warm conversations. He also handed me a key to come and go as I pleased.可推测出，他对作者非常热情并非常信任他，因此答案为C。
【解析】根据题干可知，答案信息来源于第四段，题干与该段第三句的问话What urged these people to open their homes to strangers?意思一致，通过后面的I concluded that there was a desire to lend a hand to like-minded folks who mightenrich their own lives.可知答案为D。