爱英语吧    完形填空

听力口语阅读休闲英语校园英语学习方法教师频道词汇翻译写作
当前位置:首页 > 完形填空 > 宜昌市2017中考完形填空We all think eating fruits means just

宜昌市2017中考完形填空We all think eating fruits means just

发布时间:  浏览: 次  作者:爱英语吧

We all think eating fruits means just buying fruits, cutting them and putting them into our 41 . It’s not as easy as you think. It’s important to know 42 and when to eat.
Fruit should be eaten on an empty stomach. If you eat fruit like that, it will go straight 43 the stomach into the Intestines(肠道). It will be good to your health and provide you with plenty of 44 for life activities. Fruit is the most important 45 .
But when you eat two pieces of bread and then some fruit, it is 46 from doing so. Do you know the reason?
You have probably heard people saying –every time I eat watermelon I burp(打嗝), when I eat a banana I feel like 47 to the toilet. When the fruit 48 with other food, it produces gas(气体). That’s why you will feel uncomfortable. Actually, we will not 49 if you eat the fruit on an empty stomach.
Eating a whole fruit is better than drinking the juice. When you 50 want to drink fruit juice, drink only 51 fruit juice, NOT from the bottles or cans. Don’t drink juice that has been 52 up. Don’t eat cooked fruits because you don’t get the nutrients(营养成分)at all. You only get the 53 .
If you have mastered the 54 way of eating fruits, you have the 55 of beauty, health, energy, happiness and a long life. Dark circles under the eyes will not appear.
41. A. tables B. plates C. mouths D. boxes
42. A. how B. what C. where D. who
43. A. past B. between C. among D. through
44. A. experience B. energy C. pleasure D. spirit
45.A. course B. discovery C. food D. direction
46.A. prevented B. protected C. prepared D. practiced
47.A. returning B. running C. relaxing D. staying
48.A. fixes B. fills C. mixes D. joins
49.A. check B. spread C. arrive D. happen
50.A. totally B. hardly C. clearly D. really
51.A. expensive B. colorful C. fresh D. medium
52.A. burned B. heated C. set D. kept
53.A. taste B. weight C. shape D. sugar
54.A. successful B. correct C. opposite D. special
55. A. request B. secret C. style D. point
【答案】
41.C
42.A
43.D
44.B
45.C
46.A
47.B
48.C
49.A
50.D
51.C
52.B
53.A
54.B
55.B
【解析】
试题分析:本文主要讲述了人们应该怎样吃水果,什么时间吃水果才有益于健康的知识。
41.考查名词及对语境的理解。A.tables桌子; B. plates盘子;C. mouths嘴D. boxes盒子。根据句意:我们普遍认为吃水果就意味着买来水果,切开,然后把它们放进……可知选C。
45.考查名词辨析及语境的理解。A.course课程;B. discovery发现;C. food 食物; D. direction方向。句意:水果是最重要的食物。根据句意,可知选C。
46.考查动词辨析及语境的理解。四个选项,都是相关动词的过去分词形式,相当于形容词,有被动的意味。A.prevented阻止,阻碍;B. protected防护,保护;C. prepared准备,预备;D. practiced实践。句意:但是当你吃了两片面包和一些水果时,就不能这样做了。你知道原因吗?故选A。
47. 考查动词辨析及语境的理解。A. returning返回;B. running跑去;C. relaxing令人放松的;D. staying停在。句意:你可能已经听人说过——每次吃西瓜我都打嗝(打嗝),当我吃香蕉时就想跑去上厕所。根据句子的意思,结合生活经验(你懂得),不难判断,本题选B。
48.考查动词辨析及语境的理解。A. fixes固定; B. fills装满;C. mixes混合;D. joins结合。句意:当水果与其他食物相混合时,就会产生气体。本句意思是说水果和其他食物混在一块,故选C。
49.考查动词辨析及语境的理解。A. check检查 B. spread 传播;C. arrive到达; D. happen发生。句意:事实上,我们不会去查验你是否空腹吃水果。只有第一个选项是“检查”的意思,故选A。
50.考查副词辨析及语境的理解。 A. totally完全地;B. hardly几乎不;C. clearly清晰地;D. really真正地(发自内心)。句意(下同):当你真正想喝果汁时,就只喝新鲜的果汁。想喝,当然是发自内心的,故选D。
51.考查形容词及语境的理解。A. expensive昂贵的;B. colorful多彩的;C. fresh新鲜的;D. medium半鲜不鲜的。根据句意和下文提示NOT from the bottles or cans.,可知选C。
52.考查形容词及语境的理解。A. burned烧坏的;B. heated加热过的;C. set 建立;D. kept保持。句意:不要喝加热过的果汁。结合后面的句子:Don’t eat cooked fruits because you don’t get the nutrients at all.(不要吃煮熟的水果,因为你根本就得不到营养)。应选B。

考点:科普类短文阅读。

湖北省宜昌市2017年中考英语试题及答案
http://www.2abc8.com/new/71384/

相关阅读
猜你喜欢
页面缓存