爱英语吧    完形填空

听力口语阅读休闲英语校园英语学习方法教师频道词汇翻译写作
当前位置:首页 > 完形填空 > 高三完形填空解析One rainy afternoon I was sitting at home

高三完形填空解析One rainy afternoon I was sitting at home

发布时间:  浏览: 次  作者:爱英语吧

One rainy afternoon I was sitting at home feeling so bored. ( 41 ) feeling sorry for myself,I wanted to meet people and have new ( 42 ) so I decided to start volunteering.I found a website where I could volunteer on a farm in France.

Volunteering ( 43 ) so many opportunities to have fun and share ( 44 ) stories.It was the first time for me to work on a farm.It was almost a(n) ( 45 ) holiday as food and accommodation were provided.It was not one ( 46 ) holiday,however,as I had to ( 47 ) fifteen horses and sheep!I soon discovered that I was a(n) ( 48 ) farmer but it did not matter because I made some great friends and also improved my ( 49 ) .

However,you do not ( 50 ) go abroad to volunteer.I have had plenty of adventuers at home as volunteering can become a ( 51 ) .For example,I love ( 52 ) so I had a good laugh waving my arms in order to ( 53 ) my local choir(合唱团).At university,I organized a concert for charity with my friends.It was really ( 54 ) to find bands and raise money for a cause.

It is true that you feel good volunteering but there are also other ( 55 ) .I once volunteered as a steward (干事) at a charity sports event where the organizers ( 56 ) gave me cupcakes from an expensive London bakery to thank me for my ( 57 ) .I also volunteered in a charity shop so I found loads of nice cheap clothes to ( 58 ) my wardrobe(衣橱).

While this is all fun,my favourite aspect of volunteering is ( 59 ) and sharing stories.My terrible ( 60 ) at farming has given me funny stories to tell!

41.A.Apart from B.Due to C.Instead of D.But for

42.A.experiences B.discoveries C.opportunities D.changes

43.A.recommends B.misses C.offers D.affects

44.A.popular B.fantastic C.familiar D.important

45.A.impressive B.free C.cheap D.special

46.A.unique B.regular C.typical D.convenient

47.A.attend to B.research into C.hunt for D.communicatewith

48.A.skillful B.suitable C.hard-working D.awful

49.A. English B.French C.Russian D.Chinese

50.A.normally B.basically C.naturally D.necessarily

51.A.hobby B.trend C.job D.reality

52.A.dancing B.writing C.singing D.performing

53.A.greet B.control C.organize D.conduct

54.A.powerful B.hopeful C.meaningful D.successful

55.A.adventures B.advantages C.factors D.achievements

56.A.generously B.cautiously C.equally D.proudly

57.A.services B.patience C.determination D.choices

58.A.decorate B.replace C.beautify D.update

59.A.creating B.imagining C.choosing D.completing

60.A.dream B.shame C.attempt D.annoyance


答案解析

【文章大意】本文主要讲述了作者从事志愿工作的经历以及志愿工作的特点。

41.下文提到作者决定做志愿工作,因此这里应是“我想见别人并有新的经历,而不是自怨自艾”。A.Apart from除了; B.Due to由于; C.Instead of而不是,代替;D.But for要不是。故选C。

42.此处是说作者想见别人并有新的经历,因此选experiences“经历”,符合语境。A.experiences经历; B.discoveries发现;C.opportunities

机会; D.changes改变。故选A。

43.此处指“志愿工作提供很多能让人玩得愉快并分享精彩的故事的机会”。A.recommends推荐; B.misses错过;C.offers提供; D.affects影响。故选C。

44.根据上下文可知,此处是说“分享精彩的故事”,因此fantastic“精彩的,美妙的”,A.popular流行的;B.fantastic精彩的,美妙的; .C.familiar熟悉的;D.important重要的。故选B。

45.根据下文的“as food and accommodation were provided”可知,农场提供食物和住宿,因此此处表示它几乎是免费的假期。因此此处选free“免费的”,符合语境。故选B。

46.根据上文的“work on a farm”以及下文的“as I had to (7) fifteen horses and sheep”可知,这不是一个典型的假期,因为作者在农场工作,而且必须照顾十五匹马和羊。A.unique独特的; B.regular有规律的;C.typical典型的; D.convenient方便的。 故选C。

47.此处是说作者必须要照顾十五匹马和羊。attend to照顾,照料;research into研究,分析;hunt for寻找;communicate with交流。故选A。

48.根据下文中的“but”以及最后一段中的“My terrible (20) at farming”可知,此处指“不久我就发现我是一个糟糕的农民”,因此选awful“糟糕的”。skillful有技术的;suitable合适的;hard-working努力的。故选D。

49.根据下文的“on a farm in France”可知,作者在法国的农场从事志愿工作,所以应该是提高法语。因此选French。故选B。

50.根据下文的“I have had plenty of adventuers at home...”可知,作者在国内有许多冒险经历,故可推知“你不一定要去国外从事志愿工作”。necessarily“必要地”,符合语境。normally正常地;basically基础地;naturally自然地。故选D。

51.下文中提到的志愿工作显然是作者的爱好,关键词“love”就是此空的提示,故选hobby“爱好,嗜好”。故选A。

52.根据下文的“my local choir(合唱团)”和“I organized a concert for charity...”可知,作者喜欢唱歌。因此此处选singing“唱歌”。故选C。

53.根据上文的“I had a good laugh waving my arms...”以及后面的“my local choir(合唱团)”可知,我应该是挥舞着胳膊指挥当地的合唱团,因此选conduct“指挥”,符合语境。greet问候;control控制;organize组织。故选D。

54.找乐队并为慈善事业筹钱真的很有意义。meaningful“有意义的”,符合语境。powerful强大的;强有力的;hopeful有希望的;successful成功的。故选C。

55.根据下文的“gave me cupcakes...”以及“...so I found loads of nice cheap clothes...”可知,这里说的是“你确定能感受到志愿工作的好处,但是它还有其他的优点”,因此此处选advantages“优点”。adventures冒险;factors因素;achievements成果,成就。故选B。

56.根据下文的“...gave me cupcakes from an expensive London bakery to thank me...”可知,组织者很大方地给作者很贵的杯形蛋糕,因此此处选generously“慷慨地,大方地”。cautiously慎重地,谨慎地;equally平等地;proudly自豪地。故选A。

57.根据上文的“I once volunteered as a steward (干事) at a charity sports event...”可知,组织者给作者杯形蛋糕是为了感谢作者的服务,因此此处选services“服务”。patience耐心;determination决心;choices选择。故选A。

58.根据上下文可知,作者在慈善商店找到许多漂亮、便宜的衣服来更新自己的衣橱。因此此处选update“更新”。decorate装饰;replace代替;beautify美化。故选D。

此处指“但对于志愿工作,我最喜欢的方面是创造并分享故事”, 因此选creating“创造”,符合59.语境。imagining想象;choosing选择;completing完成。故选A。

60.结合语境和文章的情感基调可知,这里应该是说作者在农场的努力和尝试让作者有了可以分享的有趣的故事,因此此处选attempt“努力,尝试”。dream梦想;shame责任;annoyance烦恼。故选C。


相关阅读
猜你喜欢
页面缓存