爱英语吧    英语阅读理解

听力口语阅读休闲英语校园英语学习方法教师频道词汇翻译写作
当前位置:首页 > 英语阅读理解 > 高三阅读理解解析Have you ever thought of quitting your job

高三阅读理解解析Have you ever thought of quitting your job

发布时间:  浏览: 次  作者:爱英语吧

Have you ever thought of quitting your job when you feel exhausted? Maybe most of you would say “yes”. After a particularly busy period at work, I decided to get away from it all by going on a hike in the mountains in southern France.
Before I left, I read an interesting story in a magazine. It read, “Once, while I was riding on a crowded bus, the man sitting next to me threw his cell phone out of the window when his phone rang. I was surprised. He looked at me, shrugged (耸耸肩) and looked away. I had no idea whether it was his or stolen or whether he even knew what a cell phone was or not, but he clearly wanted t o be free of it, because it clearly troubled him. ”
Billions of people across the world use cell phones. Though cell phones are a wonderful way for communication, they often do the exact opposite. Using cell phones can increase stress within families and friends.
So when I recently returned home, I got rid of my cell phone. Now I go outside without taking my phone with me. I’ve noticed things in my neighborhood I never noticed before, such as gardens. I’ve met new people, started conversations with neighbors I didn’t speak to before and talked with some of my friends face to face instead of chatting over the phone.
Instead of keeping me off from the world, stopping using my cell phone has helped me get even closer to my family and friends.
24. According to the story, the man on the bus threw away his cell phone because
______.
A. it didn’t work properly B. it was stolen from someone else
C. he didn’t like the phone’s style D. he didn’t want to be bothered by it
25. We can learn from the passage that cell phones ______.
A. are too expensive for many people
B. are of no use to the author
C. can also get people into trouble
D. can make life more interesting
26. What can we learn about the author?
A. He wants to own a garden now.
B. He always chatted with his neighbors.
C. He used to take his cell phone when going outside.
D. He once threw away his cell phone.
27. The main purpose of the passage is to ______.
A. tell us not to let cell phones control our lives
B. encourage others to hike with him in France
C. share his experiences in France with us
D. teach us how to get along with neighbors
答案解析
24.D
【解析】细节理解题。根据文章第二段的句子“I had no idea whether it was his or stolen or whether he even knew what a cell phone was or not, but he clearly wanted to be free of it, because it clearly troubled him.”可知,公共汽车上的男子扔了手机,因为他不想被手机困扰。故选D。

25.C
【解析】推理判断题。根据文章第三段的句子“Though cell phones are a wonderful way for communication, they often do the exact opposite. Using cell phones can increase stress within families and friends.”可知,手机也会给人们带来麻烦。故选C。

26.C
【解析】推理判断题。根据文章第四段的句子“Now I go outside without taking my phone with me.”可知,作者过去外出都是带手机的。故选C。

27.A
【解析】写作意图题。根据文章内容和最后一段的句子“Instead of keeping me off from the world, stopping using my cell phone has helped me get even closer to my family and friends.”可知,作者是想告诉我们不要被手机控制。故选A。
【备注】作者工作有压力,决定去徒步旅行,走之前,看见一篇文章,里面有个男子将手机扔了,作者受到启发,不再将手机随身携带,他有更多的机会和朋友面对面交流。

相关阅读
猜你喜欢
高三阅读理解解析Have you ever thought of quitting your job_英语学习_英语试题_高中英语作文-爱英语吧

爱英语吧    英语阅读理解

听力口语阅读休闲英语校园英语学习方法教师频道词汇翻译写作
当前位置:首页 > 英语阅读理解 > 高三阅读理解解析Have you ever thought of quitting your job

高三阅读理解解析Have you ever thought of quitting your job

发布时间:  浏览: 次  作者:爱英语吧

Have you ever thought of quitting your job when you feel exhausted? Maybe most of you would say “yes”. After a particularly busy period at work, I decided to get away from it all by going on a hike in the mountains in southern France.
Before I left, I read an interesting story in a magazine. It read, “Once, while I was riding on a crowded bus, the man sitting next to me threw his cell phone out of the window when his phone rang. I was surprised. He looked at me, shrugged (耸耸肩) and looked away. I had no idea whether it was his or stolen or whether he even knew what a cell phone was or not, but he clearly wanted t o be free of it, because it clearly troubled him. ”
Billions of people across the world use cell phones. Though cell phones are a wonderful way for communication, they often do the exact opposite. Using cell phones can increase stress within families and friends.
So when I recently returned home, I got rid of my cell phone. Now I go outside without taking my phone with me. I’ve noticed things in my neighborhood I never noticed before, such as gardens. I’ve met new people, started conversations with neighbors I didn’t speak to before and talked with some of my friends face to face instead of chatting over the phone.
Instead of keeping me off from the world, stopping using my cell phone has helped me get even closer to my family and friends.
24. According to the story, the man on the bus threw away his cell phone because
______.
A. it didn’t work properly B. it was stolen from someone else
C. he didn’t like the phone’s style D. he didn’t want to be bothered by it
25. We can learn from the passage that cell phones ______.
A. are too expensive for many people
B. are of no use to the author
C. can also get people into trouble
D. can make life more interesting
26. What can we learn about the author?
A. He wants to own a garden now.
B. He always chatted with his neighbors.
C. He used to take his cell phone when going outside.
D. He once threw away his cell phone.
27. The main purpose of the passage is to ______.
A. tell us not to let cell phones control our lives
B. encourage others to hike with him in France
C. share his experiences in France with us
D. teach us how to get along with neighbors
答案解析
24.D
【解析】细节理解题。根据文章第二段的句子“I had no idea whether it was his or stolen or whether he even knew what a cell phone was or not, but he clearly wanted to be free of it, because it clearly troubled him.”可知,公共汽车上的男子扔了手机,因为他不想被手机困扰。故选D。

25.C
【解析】推理判断题。根据文章第三段的句子“Though cell phones are a wonderful way for communication, they often do the exact opposite. Using cell phones can increase stress within families and friends.”可知,手机也会给人们带来麻烦。故选C。

26.C
【解析】推理判断题。根据文章第四段的句子“Now I go outside without taking my phone with me.”可知,作者过去外出都是带手机的。故选C。

27.A
【解析】写作意图题。根据文章内容和最后一段的句子“Instead of keeping me off from the world, stopping using my cell phone has helped me get even closer to my family and friends.”可知,作者是想告诉我们不要被手机控制。故选A。
【备注】作者工作有压力,决定去徒步旅行,走之前,看见一篇文章,里面有个男子将手机扔了,作者受到启发,不再将手机随身携带,他有更多的机会和朋友面对面交流。

相关阅读
猜你喜欢