爱英语吧    英语阅读理解

听力口语阅读休闲英语校园英语学习方法教师频道游戏动画词汇
当前位置:首页 > 英语阅读理解 > 高一阅读理解解析The Post Office in Britain is famous for

高一阅读理解解析The Post Office in Britain is famous for

发布时间:  浏览: 次  作者:爱英语吧

The Post Office in Britain is famous for getting letters and parcels to places to which they should be sent. The problem is that we the public have to observe the rules. For example, we must put a stamp on a letter. If we don’t, the receiver will have to pay double. We often see the sign ALL LETTERS MUST BE CORRECTLY ADDRESSED. These days, this means having to use postcodes. If you didn’t use a postcode, it’s no good complaining that your letter should have arrived sooner. Parcels are a problem because they must be correctly packaged. If Aunt Sophie is going to send you a jar of your favorite jam, she will have to wrap it up well. The most important thing we have to do is to address our letters and parcels legibly(易读) and correctly. This means clear handwriting and correct spelling. What we should do and what we actually do are often miles apart. Recently, the Post Office had to deliver a letter which showed a name followed by the word Arijaba. What is this, do you think? Arabic? Hiodustani(兴都斯坦语)? Wrong both times! Say it out loud and you’ll see it’s just plain English. HARWICH HARBOUR!

25. In England _______ if you forget to put on a stamp.

A. nob ody can receive your letter

B. you will have to give some money as a punishment

C. you can’t have your letter posted

D. you can still have your letter posted

26. If you didn’t use a postcode, _______.

A. your letter couldn’t arrive soon B. your letter would be surely lost

C. your letter could not be posted D. your letter would be sent back at last

27. When we post parcels, we must _______.

A. address them correctly B. address them clearly

C. package them correctly D. all of the above

28. From the passage we can see that postmen _______.

A. have no difficulty in delivering any letters

B. have difficulty in delivering mis-spelt letters

C. won’t deliver any letters with bad handwriting

D. can deliver all letters to their destinations(目的地)

【答案】DADB

【解析】1.细节理解题。根据文中句子“For example, we must put a stamp on a letter. If we don’t, the receiver will have to pay double.”可知在英国,如果你忘记贴邮票,你仍然能寄出你的信件。所以D项符合原文之意。故选D。

2.细节理解题。根据文中句子“If you didn’t use a postcode, it’s no good complaining that your letter should have arrived sooner.”可知如果你不使用邮政编码,你的信就不能早到。所以A项符合原文之意。故选A。

3.细节理解题。根据文中句子“Parcels are a problem because they must be correctly packaged. 和The most important thing we have to do is to address our letters and parcels legibly(易读) and correctly. This means clear handwriting and correct spelling.”可知当我们寄包裹时,我们必须要正确地打包、地址书写要正确、清晰。所以D项符合原文之意。故选D。

4.推理判断题。从文中的句子“Recently, the Post Office had to deliver a letter which showed a name followed by the word Arijaba. What is this, do you think? Arabic? Hiodustani(兴都斯坦语)? Wrong both times! Say it out loud and you’ll see it’s just plain English. HARWICH HARBOUR!”中我们能看得出来邮递员寄那些被拼错字母的信很费劲。所以B项符合原文之意。故选B。

【备注】本文主要讲述了英国的邮局让信件和包裹都能到达他们应该到达的地方,并因此而闻名,同时也指出了问题:就是公众得遵守规则。


相关阅读
猜你喜欢
页面缓存