爱英语吧    英语阅读理解

听力口语阅读休闲英语校园英语学习方法教师频道词汇翻译写作
当前位置:首页 > 英语阅读理解 > 高三阅读理解解析Fred Michel is one of 7.2 million Americans

高三阅读理解解析Fred Michel is one of 7.2 million Americans

发布时间:  浏览: 次  作者:爱英语吧


Fred Michel is one of 7.2 million Americans who moonlight. Once a week, after his day job as medical director of a mental health center, the 40-year-old psychiatrist heads to a part-time job at a treatment center for young people. Twice a month, he travels three hours to another teenage
treatment center.
Last year, 5.4 percent of the American workforce held second jobs, according to the US Labor Department, and that looks set to increase this year.
Many workers like the safety that moonlighting provides, says Carl Hausman, the writer of "Moonlighting: 148 Great Ways to Make Money on the Side."
The information from the US Labor Department shows that 40 percent of US moonlighters take a second job to meet household expenses or pay off debts. Others save money or buy some special things.
People also take second jobs with an eye to the future一wanting to try out a new field or gain expemence.
Michel started moonlighting when medical systems were unstable. He wanted to make sure he wasn't tied to one system that ended up failing.
Just as the purposes for moonlighting vary, the moonlighters cross all ages and racial groups.
And they work in a variety of industries--- no longer just service, office and sale jobs.
"Technology just affects your ability to make money," Hausman says, "that makes a frequent change in moonlighting."
As its name means, moonlighting still occurs mostly at night. And that results in some pressures.Chief among them is time.
Full-time employers could misunderstand, too. Some companies do not allow after-hour work because they fear it will affect their employees' 9-to-5 performance.
"The primary employer is saying, `Wait, I'm paying you for the sharp, fresh, energetic you,"' says Tom Gimbel, president and founder of LaSalle Staffing in Chicago. "If you're burning yourself at both ends, it's going to show."
Still, the good done to the moonlighters can be great. Besides extra income, moonlighters enjoy variety, freedom and chance to do something new. They may also find their part-time jobs strengthen what they do full time.
Besides, "it's fun," Michel says. Not only do his part-time jobs offer a chance to network, stretch his professional skills and make more money, but they also give him the variety he wouldn't find just in a full-time job.
"It's a way of pulling from the spice cabinet" he says, "and offering a little variety throughout the day."
28. The reason why Fred Michel began to moonlight is that_______.
A. he found it exciting to do a part-time job
B .he needed to make ends meet with more money
C .he feared he would lose his present job one day
D. he felt more and more pressure from his employer
29 .Some companies don't allow their workers to moonlight because they are afraid
A. their workers can not do extra-hour work for them
B .their workers will be too tired to try their best at work
C .their workers will one day turn to some other different jobs
D. their workers will not get to work and be off work on time
30. The underlined sentence "It's a way of pulling from the spice cabinet." in the last paragraph means
A. moonlighting gets you away from the job you don't enjoy
B .moonlighting offers you freedom to make extra money
C .moonlighting strengthens your professional skills
D. moonlighting brings you chances to do something different
31 .What is the article mainly about?
A. The ways of moonlighting. B .The reasons for moonlighting.
C .The problems with moonlighting. D. The kinds of people who moonlight.
【答案】CBDB
【解析】1.细节理解题。根据文章第六段的句子“Michel started moonlighting when medical systems were unstable. He wanted to make sure he wasn't tied to one system that ended up failing.”可知,Fred Michel开始兼职的原因是他害怕会失去现在的工作。故选C。
2.推理判断题。根据文章倒数第四段的句子“If you're burning yourself at both ends, it's going to show”可知,一些公司不允许工人做兼职工作,因为他们害怕工人太累了,不能尽最大努力工作。故选B。
3.推理判断题。根据文章倒数第二段的句子“Not only do his part-time jobs offer a chance to network, stretch his professional skills and make more money, but they also give him the variety he wouldn't find just in a full-time job.”可知,兼职带来机会做不同的事情。故选D。
4.主旨大意题。根据文章内容可知,文章主要介绍人们做兼职的原因。故选B。
【备注】文章介绍美国有很多兼职的人,他们通过兼职工作获得很多的额外收入,也获得全职工作不能获得的好处。

相关阅读
猜你喜欢
页面缓存