爱英语吧    英语阅读理解

听力口语阅读休闲英语校园英语学习方法教师频道游戏动画词汇
当前位置:首页 > 英语阅读理解 > 高三阅读理解解析A new generation addiction is quickly spreading

高三阅读理解解析A new generation addiction is quickly spreading

发布时间:  浏览: 次  作者:爱英语吧

A new generation addiction is quickly spreading all over the world.Weboholism,a twentieth century disease,affects people from different ages.They surf the Net,use e¬mails and speak in chat rooms.They spend many hours on the computer,and it becomes a compulsive habit.They cannot stop,and it affects their lives.
Ten years ago,no one thought that using computers could become compulsive behavior that could affect the social and physical life of computer users.This obsessional behavior has affected teenagers and college students.They are likely to log on computers and spend long hours at different websites.
They become hooked on computers and gradually their social and school life is affected by this situation.They spend all free time surfing and don’t concentrate on homework,so this addiction influences their grades and success at school.Because they can find everything on the websites,they hang out there.Moreover,this addiction to websites influences their social life.
They spend more time in front of computers than with their friends.The relation with their friends changes.The virtual life becomes more important than their real life.They have a new language that they speak in the chat rooms and it causes cultural changes in society.
Because of the change in their behavior,they begin to keep themselves apart from society and live with their virtual friends.They share their emotions and feelings with friends who they have never met in their life.Although they feel confident on the computer,they are not confident with real live friends they have known all their life.It is a problem for the future.This addictive behavior is beginning to affect all the world.
【语篇解读】 网瘾在全球迅速蔓延,成为世纪通病,影响着不同年龄的人群。
1.The author’s attitude towards weboholism is that of being________.
A.optimistic        B.disapproving
C.positive    D.acceptable
解析 作者态度题。结合第一段后半部分提到的网瘾的不良影响可知,作者对网瘾持不赞成的态度。另外,第三、四、五段的内容都是线索提示。
答案 B
2.What is the main idea of the passage?
A.The influence of weboholism.
B.The advantage of weboholism.
C.The popularity of weboholism.
D.The cause of weboholism.
解析 主旨大意题。文章第一段开门见山地阐述了网瘾的危害,然后从不同方面详细阐述了它造成的不良影响,所以A项最能概括文章大义。
答案 A
3.What does the underlined word “obsessional” in the second paragraph most probably mean?
A.Attractive.   B.Professional.
C.Addictive.   D.Potential.
解析 词义猜测题。第二段最后一句提到青少年和大学生可能会登录电脑,在不同的网站上花费很长的时间,由此可推知“obsessional”的意思是“痴迷的,上瘾的”,与“addictive”同义。
答案 C
4.We can infer from the passage that________.
A.weboholism has the greatest effect on teenagers
B.students can hardly balance real and virtual life
C.people are addicted to games on the Internet
D.virtual life is more vivid and attractive anyway
解析 推理判断题。根据倒数第二段第三句“The virtual life becomes more important than their real life.”以及最后一段第一句中的“they begin to keep themselves apart from society and live with their virtual friends”可推知,学生们几乎不能平衡真实生活和虚拟生活。
答案 B

相关阅读
猜你喜欢
页面缓存