爱英语吧    英语阅读理解

听力口语阅读休闲英语校园英语学习方法教师频道词汇翻译写作
当前位置:首页 > 英语阅读理解 > 高二阅读理解解析Most people buy a lot of gifts just before

高二阅读理解解析Most people buy a lot of gifts just before

发布时间:  浏览: 次  作者:爱英语吧

Most people buy a lot of gifts just before Christmas. But some people think we buy too much. They have started a special day called Buy Nothing Day. They don’t want anyone to go shopping on that day.
  Buy Nothing Day is on November 29. It’s 25 days before Christmas. It’s after Thanksgiving and often the first day of Christmas shopping. At this time, we see ads in newspapers and on TV telling us to “buy, buy, buy”!
  The idea for Buy Nothing Day started in Vancouver, British Columbia. Now people all over the world celebrate Buy Nothing Day. In California, parents and children get together to read stories, sing songs, and paint pictures. The children talk about why they don’t need a lot of toys. This year, in Manchester, England, people dressed up in costumes to tell people that we buy too much.
  In Albuquerque, New Mexico, high schoo l students wanted to tell other students about Buy Nothing Day. They organized a spaghetti(意大利面条)dinner to give people information about Buy Nothing Day. They asked restaurants in the neighborhood to donate the food. They made posters and talked to other students about it. The dinner was a big success, and many students agreed not to buy anything on November 29. The students at high schools liked the idea of this new tradition. Next year, they want to have another dinner to tell more people about Buy Nothing Day!
28. Which of the following is NOT the day for people to celebrate Buy Nothing Day? ___________
A. November 29. B. 25 days before Christmas.
C. After Thanksgiving. D. The first day after Christmas.
29. According to the passage people usually buy many gifts______________.
A. before Thanksgiving    B. on Christmas
C. before Christmas D. any time
30. How do people celebrate Buy Nothing Day?____________.
A. In California, parents and children get together to play games.
B. In England, people celebrated it by performing plays.
C. In New Mexico, high school students dressed up.
D. They bought nothing and persuaded others not to buy things.
31. What did the students do in New Mexico for the day?___________
A. They donated the food of their own. B. They talked to others about it.
C. They made some slogans for it. D. They organized a luxurious dinner


答案 【文章大意】圣诞节前夕的购物狂潮着实让每个人都疯狂了一把, 但也有人提议把月29日设立为“不购物日”。本文介绍了欧美国家的人们在这一天举行的诸多活动。

28.【解析】选D。细节理解题。由第二段可知, 这一天是11月29日, 也就是圣诞节前的第25天, 感恩节之后的某天。
29【解析】选C。细节理解题。从文章首句可以看出, 人们通常在圣诞节前大量购物。
30.【解析】选D。推理判断题。由第三、四段可知, A、B、C三项错误; 由第一段最后一句关于“不购物日”的设立意义可知D项正确。
31.【解析】选B。细节理解题。由最后一段第一句可推出答案为B项。

相关阅读
猜你喜欢
页面缓存