爱英语吧    英语阅读理解

听力口语阅读休闲英语校园英语学习方法教师频道游戏动画词汇
当前位置:首页 > 英语阅读理解 > 高二阅读理解题Olav Brutolsen was the most terrible of

高二阅读理解题Olav Brutolsen was the most terrible of

发布时间:  浏览: 次  作者:爱英语吧

Olav Brutolsen was the most terrible of all the Vikings . With just his bare hands he could defeat a bull in a matter of seconds . To make sure people knew just who he was , his helmet and cloak(斗篷)were decorated with his victory souvenirs . On his helmet were over a hundred horns , and on his cloak were a thousand precious stones one stone for each enemy he had defeated .
In his city everyone would make way for him as he went by , but one day a young man who was absent-mindedly reading as he walked , bumped into Olav . Olav was furious . He scolded the young man and challenged him to a fight to the death . The skinny young man had no choice all he could do was accept on one condition :
“ I can’t see very well , and i don’t know you , so I’ll need you keep your helmet and cloak on during the fight so i can make you out . ”
Olav laughed a hearty laugh and accepted the young man’s stupid condition , before launching himself at the youth . The boy was swift , and he only just managed to slip through Olav’s hands . The same happened each time Olav attacked , and as the fight went on it became easier for the young man to evade the attacks . Although no one could believe how the boy did it , they all expected him to fall down dead as soon as Olav landed the first blow .
But that blow never came . Olav had been attacking for more than five minutes , and after ten minutes he fell to the ground , as if dead .
Many onlookers thought the young man must be some kind of wizard , but the boy , who was a medical student by the name of Virtensen , had demonstrated to everyone how Olav’s pride had been enough to make him fall under the weight of his helmet and cloak . When Olav came to , like a good warrior he accepted his defeat . From that day he got rid of the useless souvenirs on his helmet and cloak , and returned to simple clothing . Now wherever he walked he was just like anyone else . Everywhere , that is , except for when he walked on the battlefield , where he came to be recognized not for his many horns or his bejeweled cloak , but for his unparalleled force .

24. Olav put souvenirs on his helmets and cloaks in order to __________ .
A. scare off all his opponents
B. stick to his different dressing style
C. demonstrate his great achievements
D. show his unparalleled fighting skills
25. Why did the young man win the fight ?
A. He took advantage of Olav’s pride .
B. He was a stronger warrior than Olav .
C. He used wizard magic against Olav in the fight .
D. He was experienced in fighting men of bigger size .
26. What does the underlined word “ evade ” in paragraph 4 probably mean ?
A. launch B. avoid C. block D. beat
27. What do we know about Olav ?
A. The young man took all of Olav’s souvenirs .
B. Olav fell to the ground out of embarrassment .
C. No enemy can match Olav’s strength in battles .
D. People always got in Olav’s way after the fight .

答案 24-27 CABC

24.C
【解析】细节理解题。根据第一段第三句“To make sure people knew just who he was, his helmet and cloak(斗篷)were decorated with his victory souvenirs.”可知,Olav用他的胜利纪念品装饰他的头盔和斗篷是为了展示他的伟大成就。故选C。

25.A
【解析】推理判断题。根据倒数第一段第一句“Many onlookers thought the young man must be some kind of wizard, but the boy, who was a medical student by the name of Virtensen, had demonstrated to everyone how Olav’s pride had been enough to make him fall under the weight of his helmet and cloak.”可知,这个男孩充分利用了Olav的骄傲,让他带着代表着他的成就的沉重的头盔和斗篷与自己战斗,结果他因为这些负重累倒在地,失去了战斗力,被男孩打败。因此推断,男孩赢得战斗是因为他利用了Olav的骄傲。故选A。

26.B
【解析】词义猜测题。根据画线句上文可知,Olav带着沉重的头盔和斗篷与男孩战斗,男孩是敏捷的,成功地躲过了Olav每一次攻击,随着战斗的继续,年轻人能够更加容易地躲过Olav的攻击。所以画线词evade意思是:躲避。与avoid同义。故选B。

27.C
【解析】细节理解题。根据最后一段最后一句“Everywhere , that is , except for when he walked on the battlefield , where he came to be recognized not for his many horns or his bejeweled cloak , but for his unparalleled force .”可知,现在,Olav无论走到哪里都和别人一样,除了在战场上,他不再是因为他缀满奖品的头盔和斗篷而是因为他的无与伦比的力气为人所知。因此可知,在战斗中没有一个敌人能比得上Olav的力气。故选C。
【备注】本文是一篇记叙文。文章讲述的是维京人中最厉害的人Olav Brutolsen,他勇猛无比,能赤手空拳在几秒钟之内打败一头公牛。但是他非常骄傲,在头盔和斗篷上装饰牛角展示自己的伟大成绩。人们非常害怕他,但是一个聪明的男孩利用他的骄傲打败了他。从此Olav Brutolsen不再骄傲,在战场以力气无与伦比著称。

相关阅读
猜你喜欢
高二阅读理解题Olav Brutolsen was the most terrible of_英语学习_英语试题_高中英语作文-爱英语吧

爱英语吧    英语阅读理解

听力口语阅读休闲英语校园英语学习方法教师频道游戏动画词汇
当前位置:首页 > 英语阅读理解 > 高二阅读理解题Olav Brutolsen was the most terrible of

高二阅读理解题Olav Brutolsen was the most terrible of

发布时间:  浏览: 次  作者:爱英语吧

Olav Brutolsen was the most terrible of all the Vikings . With just his bare hands he could defeat a bull in a matter of seconds . To make sure people knew just who he was , his helmet and cloak(斗篷)were decorated with his victory souvenirs . On his helmet were over a hundred horns , and on his cloak were a thousand precious stones one stone for each enemy he had defeated .
In his city everyone would make way for him as he went by , but one day a young man who was absent-mindedly reading as he walked , bumped into Olav . Olav was furious . He scolded the young man and challenged him to a fight to the death . The skinny young man had no choice all he could do was accept on one condition :
“ I can’t see very well , and i don’t know you , so I’ll need you keep your helmet and cloak on during the fight so i can make you out . ”
Olav laughed a hearty laugh and accepted the young man’s stupid condition , before launching himself at the youth . The boy was swift , and he only just managed to slip through Olav’s hands . The same happened each time Olav attacked , and as the fight went on it became easier for the young man to evade the attacks . Although no one could believe how the boy did it , they all expected him to fall down dead as soon as Olav landed the first blow .
But that blow never came . Olav had been attacking for more than five minutes , and after ten minutes he fell to the ground , as if dead .
Many onlookers thought the young man must be some kind of wizard , but the boy , who was a medical student by the name of Virtensen , had demonstrated to everyone how Olav’s pride had been enough to make him fall under the weight of his helmet and cloak . When Olav came to , like a good warrior he accepted his defeat . From that day he got rid of the useless souvenirs on his helmet and cloak , and returned to simple clothing . Now wherever he walked he was just like anyone else . Everywhere , that is , except for when he walked on the battlefield , where he came to be recognized not for his many horns or his bejeweled cloak , but for his unparalleled force .

24. Olav put souvenirs on his helmets and cloaks in order to __________ .
A. scare off all his opponents
B. stick to his different dressing style
C. demonstrate his great achievements
D. show his unparalleled fighting skills
25. Why did the young man win the fight ?
A. He took advantage of Olav’s pride .
B. He was a stronger warrior than Olav .
C. He used wizard magic against Olav in the fight .
D. He was experienced in fighting men of bigger size .
26. What does the underlined word “ evade ” in paragraph 4 probably mean ?
A. launch B. avoid C. block D. beat
27. What do we know about Olav ?
A. The young man took all of Olav’s souvenirs .
B. Olav fell to the ground out of embarrassment .
C. No enemy can match Olav’s strength in battles .
D. People always got in Olav’s way after the fight .

答案 24-27 CABC

24.C
【解析】细节理解题。根据第一段第三句“To make sure people knew just who he was, his helmet and cloak(斗篷)were decorated with his victory souvenirs.”可知,Olav用他的胜利纪念品装饰他的头盔和斗篷是为了展示他的伟大成就。故选C。

25.A
【解析】推理判断题。根据倒数第一段第一句“Many onlookers thought the young man must be some kind of wizard, but the boy, who was a medical student by the name of Virtensen, had demonstrated to everyone how Olav’s pride had been enough to make him fall under the weight of his helmet and cloak.”可知,这个男孩充分利用了Olav的骄傲,让他带着代表着他的成就的沉重的头盔和斗篷与自己战斗,结果他因为这些负重累倒在地,失去了战斗力,被男孩打败。因此推断,男孩赢得战斗是因为他利用了Olav的骄傲。故选A。

26.B
【解析】词义猜测题。根据画线句上文可知,Olav带着沉重的头盔和斗篷与男孩战斗,男孩是敏捷的,成功地躲过了Olav每一次攻击,随着战斗的继续,年轻人能够更加容易地躲过Olav的攻击。所以画线词evade意思是:躲避。与avoid同义。故选B。

27.C
【解析】细节理解题。根据最后一段最后一句“Everywhere , that is , except for when he walked on the battlefield , where he came to be recognized not for his many horns or his bejeweled cloak , but for his unparalleled force .”可知,现在,Olav无论走到哪里都和别人一样,除了在战场上,他不再是因为他缀满奖品的头盔和斗篷而是因为他的无与伦比的力气为人所知。因此可知,在战斗中没有一个敌人能比得上Olav的力气。故选C。
【备注】本文是一篇记叙文。文章讲述的是维京人中最厉害的人Olav Brutolsen,他勇猛无比,能赤手空拳在几秒钟之内打败一头公牛。但是他非常骄傲,在头盔和斗篷上装饰牛角展示自己的伟大成绩。人们非常害怕他,但是一个聪明的男孩利用他的骄傲打败了他。从此Olav Brutolsen不再骄傲,在战场以力气无与伦比著称。

相关阅读
猜你喜欢