爱英语吧    英语阅读理解

听力口语阅读休闲英语校园英语学习方法教师频道游戏动画词汇
当前位置:首页 > 英语阅读理解 > 高三阅读理解解析My aunt died back in about 2003 She was

高三阅读理解解析My aunt died back in about 2003 She was

发布时间:  浏览: 次  作者:爱英语吧

My aunt died back in about 2003. She was eighty-four and so was my uncle. When she passed he felt miserable. They had been married for over 60 years. After my aunt’s death, he attended his church more frequently and his mourning was nearly unbearable to witness. His only daughter lived clear across the country in the south so he had only himself to make a comfort.

My cousin talked him into selling the house that he and my aunt had built together about twenty-five years before. It was very hard to part with the home they built together. One day he called my cousin who was living in Texas and told her that he reconnected with a lady from a church that he and my aunt went to forty years previously. She played the piano and his church was looking for new music. Her husband had died about seven years previously. He said he just wanted someone to go out to dinner with and spend time with. We were happy for them but had no idea how it would turn out. They were both almost eighty-seven years old.

They were like lovebirds and spent as much time together as they could. They both had one child each, she a son, he a daughter.

The conflict in their relationship came one day when they neither wanted to leave their respective churches. Before too long they realized that they did not want to be apart. They would find a new church together. They planned to marry. When he took her to a jewelry store and bought her a diamond, the employees were so impressed that they had a big write up in our own local paper, “The ‘Truth for Valentines’ Day. ” They prepared for their wedding. They moved the wedding date up because neither wanted to wait any longer to “be together”.

They got married in her house, where her first marriage took place. It was such a beautiful refreshing thing to see, two people who you would have thought had pretty much lived their lives, were beginning a new one together.

24. Which of the following may serve as the best title of the passage above?

A. Love me, love my dog B. Love is never too late

C. Love is blind D. Love at first sight

25. How many characters are mentioned altogether in the story?

A. Three. B. Four. C. Five. D. Six.

26. Which of the statements is true of my uncle?

A. He loved church activities more than anything else all his lifetime.

B. He lived in the south of the country, far away from his daughter living in Texas.

C. His wedding day fell on Valentines’ Day when he borrowed the lady a diamond.

D. His conflict with the lady arose in that they were both attached to their own churches.

27. Which of the following can be concluded from the passage?

A. When my aunt died, my uncle had been married for more than three score of years.

B. My uncle and my aunt built their love-nest most probably in the late 1980s.

C. When my uncle got to know the lady for the first time, they were already in their eighties.

D. After my uncle and the lady got married, they lived in a beautiful new house.


答案解析


本文是一篇记叙文,描写的是两位高龄老人重新开始的真挚爱情故事。

24.B标题大意题。文章所描写的就是两位老人晚年的爱情故事,所以选B正确。

25.D细节理解题。本文中一共提及到了6位人物,即my uncle,my aunt,my cousin,a lady,her husband,her son,故选D正确。

26.D判断推理。文章中提到my uncle经常去教堂做礼拜活动,但这并不是他一生的最爱,从文章的后面可以看出,他最渴望的还是爱情,故A不正确。My cousin住在美国南部的Texas,离my uncle很远,故B不正确。文章并没有提到my uncle婚礼的具体日期,只能判断他在这天为那位lady购买了结婚戒指,故C不正确。文中提到my uncle和the lady有意见分歧是因为他们舍不得离开各自的教堂.所以D正确。

27.A推理判断题。由文章的第一段中My aunt died back in about 2003. She was eighty - four and so was my uncle. When she passed he felt miserable. They had been named for over 60 years的描述,可知答案A正确。


相关阅读
猜你喜欢
页面缓存