爱英语吧    英语阅读理解

听力口语阅读休闲英语校园英语学习方法教师频道游戏动画词汇
当前位置:首页 > 英语阅读理解 > 高三阅读理解练习Thousands of hungry birds left the countryside

高三阅读理解练习Thousands of hungry birds left the countryside

发布时间:  浏览: 次  作者:爱英语吧

Thousands of hungry birds left the countryside of Britain in the bitter winter to find food and warmth in urban gardens. The move included species such as the redwing and the fieldfare, almost unknown outside rural areas.

The hard situation of farmland birds has been revealed in the latest survey of bird populations from the Royal Society for the Protection of Birds released today.

The redwing has an obvious stripe over the eye and a red flash on the flanks (侧翼), while the fieldfare has a grey head, a peach under-belly, and a distinctive dark band on the tail.

Graham Madge, the society's spokesman, says, “For many urban birdwatchers the sight of these striking species is a real treat. Many people have never imagined there being such an amazing chance.”

“Frozen ground prevented them from getting food in the countryside and they have been saved from starvation in towns,” he added.

He says the unusual sight this year somewhat tempered the frustration felt at the suffering of small garden birds such as robins and wrens. These birds are sensitive to cold and must eat almost continuously to stay alive. Data from people who took part in the society's Big Garden Birdwatch recorded sightings in 280,000 gardens during the last weekend of January, with the goldcrest down 75 percent, the long-tailed tit down 27 percent, and the coal tit down 20 percent. The study highlighted the need for food to be left out for birds during winter.

The redwing and the fieldfare are relatively unknown outside the eastern part of the country. The research shows, however, that they moved to the other side of the country where the climate is generally mild in winter and that many for the first time have reached Cornwall and Isles of Scilly. The number of redwing sightings was up 185 percent, those of the fieldfare 73, and of the yellowhammer 68.

Another surprise garden “guest” this year was the blackcap. This robin-sized, silver-grey bird was rare in Britain 50 years ago, but increasing numbers now arrive each year from Germany and Austria.


(A)32.How did the urban birdwatchers probably feel when seeing the hungry birds?

A. Excited. B. Worried. C. Annoyed. D. Motivated.

【解析】根据第四段可知答案为A。

(B)33.Which of the following can best replace the underlined word “tempered”?

A. Prevented. B. Relieved. C. Explained. D. Increased.

【解析】第六段第一句话译为“他说从某种程度上讲,今年(农村鸟类来访)这一不寻常的景象减缓了小型庭院鸟类数量下降造成的失望”。答案为B。

(B)34.According to the passage, Cornwall is perhaps ________.

A. a village in eastern Britain B. a city in western Britain

C. a village in western Britain D. a city in eastern Britain

【解析】根据倒数第二段可知redwing和fieldfare这两种鸟主要聚集于英国东部,而现在却向另一方向迁徙过冬,且第一段提到这些乡村鸟群是向都市花园迁徙,因此可知Cornwall应该是西部的一个城市。

(D)35.What does the passage mainly talk about?

A. The tough living conditions of some British birds.

B. The various species of Britain's garden birds.

C. The changes of some bird's population in Britain.

D. Unusual bird visitors in Britain's urban gardens.

【解析】根据首段及其他细节可知答案为D。


相关阅读
猜你喜欢
页面缓存