爱英语吧    英语阅读理解

听力口语阅读休闲英语校园英语学习方法教师频道词汇翻译写作
当前位置:首页 > 英语阅读理解 > 高三阅读理解解析Europe is home to a variety of cultural treasures

高三阅读理解解析Europe is home to a variety of cultural treasures

发布时间:  浏览: 次  作者:爱英语吧

Europe is home to a variety of cultural treasures. Lonely Planet, the world’s largest travel guide publisher, has offered pairs of cities for culture­hungry but time­poor travelers.
London and Paris
It takes you about two hours to travel from London to Paris by Eurostar, a high­speed railway service. The two capital cities have been competing in fashion, art and nightlife for decades-but each secretly looks up to the other.
No one can doubt the grand and impressive beauty of Paris' Louvre Museum, but if you want to save money, you cannot skip the British Museum free to visit. Compared with London, Paris has more outdoor attractions such as the beautiful green walkway La Promenade Plantee.
In Paris, you'll see diners linger over red wine. While in London, you can try some afternoon tea, eat fish and chips or salted cake.
Vienna and Bratislava
Austrian capital Vienna and Slovakia city Bratislava are an hour apart by train. But since they are linked by the Danube River, the best way to travel is by ship. A tour of the two cities is the perfect way to experience everything from 17th century’s Habsburg dynasty splendor to sci­fi restaurants.
Vienna is famous for Mozart and imperial palaces. You can appreciate the perfect blending of architecture and nature in the grand Schonbrunn Palace, and reward yourself with a cup of Vienna coffee, which has made its way to the world's cultural heritage list.
Bratislava is best known for its fine dining-the remarkable UFO restaurant. You can enjoy a meat­laden dinner here in an amazing setting.
5.What's the relationship between London and Paris according to the text?
A. They help each other.
B. They attack each other.
C. They admire each other.
D. They don't like each other.
6.What are the advantages of Paris mentioned in the article?
a. The Louvre Museum b. Free access to museums c. More outdoor attractions d. Better wines and perfumes
A. ac C. acd B. cd D. bcd
7.Which of the cities should you choose if you are interested in scifi restaurants?
A. London. C.Glasgow. B. Paris. D.Bratislava.
8 . Lonely Planet recommends these two pairs of cities because________.
A. they are not expensive to visit
B. they are best known to the world
C. they are always enemies between each other
D. they are close but different in many aspects

答案与解析
5. C 细节理解题。 根据第二段中的“but each secretly looks up to the other”可知,这两个城市相互钦佩,因此选 C 项。
6. A 细节理解题。 根据第三段中的“No one can doubt the grand and impressive beauty of Paris' Louvre Museum”可知 a 被提及了; 根 据本段中的“Paris has more outdoor attractions”可知 c 被提及了。而文中关于巴黎的优点并没有提到b 和d,因此选 A 项。
7. D 细节理解题。 根据倒数第三段中的“A tour of the two cities is the perfect way to experience everything from...to sci-fi restaurants.”和最后一段中的“Bratislava is best known for its fine dining—the remarkable UFO restaurant.”可推知,D 项正确。
8. D 推理判断题。根据文章第一段中的“Lonely Planet,the world's largest travel guide publisher,has offered pairs of cities for culturehungry but timepoor travelers.”并结合下文的内容可知,每组中的两个城市相距不远,可以节约时间,而且它们有着不同的丰富文化,因此才推荐给旅游者。故选 D 项。

相关阅读
猜你喜欢
页面缓存